On som?
Mirador, 2 Valls CP 43800,
carles@cubos.cat
Tel: +34 695 937 996
Art

Enric Adserà

“Somnis, Deliris i Espectres”, al Museu d’Art Modern de Tarragona
El dijous dia 15 de desembre es va inaugurar la primera exposició, “Somnis, Deliris i Espectres”, al Museu d’Art Modern de Tarragona. A la sala de conferències es va mostrar el vídeo de com Adserà Riba treballava en els seus tallers a Zaandam i Barberà de la Conca. Hi va haver molt ànim i després de la inauguració Enric Adserà Riba va guiar els visitants. Les reaccions van mostrar que moltes persones es van sentir profundament commoguts i commocionats encara. Les obres mostrades van ser creats en els últims cinc anys i és un reflex de el que passa molta gent en la seva vida: amor i tristesa, felicitat i desgràcia. A la inauguració hi havia interessats dels Països Baixos, que van venir especialment per a l’ocasió. L’exposició romandrà oberta fins el 5 de febrer 2012.

“Trajectòria” al Museu de Valls
El divendres dia 16 de desembre es va inaugurar amb gran interès la segona exposició “Trajectòria” al Museu de Valls a Valls. És una visió general de 60 anys. Des dels primers dibuixos oficials i relleus de guix que va fer Enric Adserà Riba als seus 12 anys d’edat, entre d’altres per ordre del seu primer mestre Josep Busquets, fins als treballs més recents. Des del figuratiu a l’experimental i una combinació d’ambdós. Sorprenent és la versatilitat d’Enric Adserà Riba. En entrar a la primera sala d’exposicions es troba immediatament a una composició en un gran paret, de moltes obres antigues, com dibuixos a ploma de canya, pastissos i olis. Una col · lecció variada de records inoblidables de l’artista de persones i llocs. Passant veiem els diferents temes, com ara paisatges, retrats, nus, dibuixos de guix, tallers. Tot això en una varietat de tècniques. La segona sala d’exposicions mostra el treball experimental d’Enric Adserà Riba. Collages amb estructures de cartró, fusta, i composicions. També hi ha diverses obres de “Les parets dels meus Tallers”. L’última obra de l’exposició és el magnífic panell “Forn dels Tossuts”, una composició d’objectes del seu poble natal i els seus voltants.

GRAVAT MONUMENTAL I D’EXPERIMENTACIÓ AL PORT DE TARRAGONA

En aquesta exposició, Enric Adserà mostra la seva especialitat artística: el gravat. En el camp de gravat, l’artista ha desenvolupat una gran tasca d’innovació i experimentació en diferents tècniques, obtenint grans resultats que l’han situat entre els noms més rellevants de la gràfica contemporània holandesa i internacional. Adserà no segueix cap corrent artística, sinó que experimenta i ell mateix crea noves tècniques.

En aquesta exposició hi ha obres que no ha exposat mai enlloc. En aquesta exposició de gravats, hi ha gravats tradicionals (dels seus inicis exposant obres) i, sobretot, destacar que en aquestes obres hi ha reflectides les tècniques experimentades per l’autor al llarg de la seva obra.

Cal destacar El “Mosaicus”: un gravat monumental i tridimensional que va concebre als anys ’80. El “Mosaicus” és com un enorme relleu de paret cobert amb una gran varietat de gravats en la seva superfície.

D’altra banda, també es destacat el “Cubi”, és un trencaclosques, una instal·lació formada per vint cubs gravats, aquests vint cubs poden formar una paret enorme en la que es mostra una sola composició, però també poden ordenar-se en quatre pilars de cinc, o en altres configuracions.

ENRIC ADSERÀ, UN ARTISTA ENTRE NOSALTRES | 2012 |

Documental sobre la visita de que l’artista Enric Adserà, va fer a tres exposicions simultànies que es van inaugurar el gener de 2012. Les exposicions “Trajectòria” al Museu de Valls, “Somnis, Deliris i Espectres”, al Museu d’Art Modern de Tarragona i Gravat Monumental experimentació” al Tinglado núm 1 del Port de Tarragona.

El documental acompanya Adserà i un grup de veïns de Barberà de la Conca (poble on hi passa bones temporades) a una visita a les tres exposicions simultànies, guiada pel propi artista.

© 2020, LA CASETA DEL CUBOS // CARLES CUBOS SERRA
TOTS ELS DRETS RESERVATS